Milan Veselinov

Milan Veselinov

Milan Veselinov

M.Sc. Industrijske ekologije Milan Veselinov – se profesionalno bavi cirkularnom ekonomijom u Srbiji od kad se iz Holandije vratio sa ciljem da odgovornim firmama pomogne u tranziciji ka dobrom poslovanju, i da kreira pozitivan i prihvatljiv ambijent za takvo poslovanje. Cirkularna ekonomija je njegov izbor kao do sada najlogičniji model na koji možemo doći do viših profita uz isporuku boljih proizvoda i pri-tome čuvati resurse, društvo i životnu sredinu. Ujedno, to je njegovo profesionalno intersovanje i njegova ekspertiza.

Radio je na brojnim projektima Evropske Unije, regionalnim i lokalnim istraživanjima i projektima, kako na strateškim, tako i u istraživačkom i poslovnom miljeu. Osnovao je firmu CirEkon koja je u potpunosti posvećena i specijalizovana za tranziciju ka odgovrnoj cirkularnoj ekonomiji. Član je svetskog Kluba profesionalaca cirkularne ekonomije, Evropske grupe eksperata, Svetkse organizacije profesionalaca u industrijkoj ekologiji, i Evropske mreže trenera i koučeva posvećenih borbi protiv klimatskih promena. Kreacijom Akademije za cirkularnu ekonomiju želi da poslovnom svetu u Srbiji približi koncept na najkvalitetniji način.

Završio je master studije Inudstrijske ekologije na zajedničkom programu Holandskog Tehničkog Univerziteta Delft, Univerziteta Lajden, Švedskog Tehničkog Univerziteta Chalmers i Austrijskog Univerziteta Karl Franzens u Gracu.