ADRIA MEDIA GROUP u okviru platforme ODRŽIVE BUDUĆNOSTI predstavlja najveću godišnju konferenciju o liderima promena i pokretačima održivosti u Srbiji.

Naš cilj je da zajedno sa liderima promena uključimo mala i srednja preduzeća u pravcu održive budućnosti i pokrenemo ekonomiju budućnosti, nove navike za ljude budućnosti i uključimo se u izazov koji nosi ceo svet, kreiranje zdrave planete budućnosti.

Poslovanje već sada identifikuje nestašicu resursa, kao i klimatske promene, zbog čega održivost postaje trend transformacije poslovanja. Globalna tržišta sada moraju da se takmiče za resurse kao što su nafta, voda, zemljište i poljoprivredna dobra.

Potrebni su novi pristupi za izgradnju održivosti, stvarajući zajedno ekonomiju budućnosti, ljude budućnosti i planetu budućnosti.

Uloga generalnog direktora je najvažnija u sprovođenju korporativne održivosti. Korporativna održivost može se postići implementacijom koncepta “triple bottom line”, tj. ljudi, planeta i profit. CEO igra ključnu ulogu u razjašnjavanju i motivisanju menadžment tima da usvoji koncept kao strateški koncept.

Kao rezultat toga, kompanije koje grade vrednost, odnosno brendovi koji prenose poruke od društvenog i ekološkog uticaja imaju prednost u odnosu na kompanije koje ne sprovode ili ne pokazuju svoje inicijative, a orijentisane su na profit i prodajni volumen.

Jedinstveni događaj za donosioce odluka. Ključni ljudi iz oblasti politike, zakonodavstva i biznisa na ovom mestu se udružuju kako bi razgovarali o putu napretka za postizanje ciljeva održive budućnosti.