Ivan Miletić

Ivan Miletić

Ivan Miletić

Trenutna pozicija: Direktor korporativnih poslova Filip Morisa za jugoistočnu Evropu i međunarodnih poslova za region Istočne Evrope (od aprila 2019. godine). Ivanove odgovornosti uključuju odnose sa vladinim sektorom, regulatorne poslove, spoljne i interne komunikacije, kao i upravljanje timom stručnjaka za Spoljne poslove za šest tržišta klastera jugoistočne Evrope. Takođe, odgovoran je za razne međunarodne projekte u širem regionu Istočne Evrope.

Na prethodnim pozicijama u Filip Morisu, kao Direktor regije Istočne Evrope bio je zadužen za odnose sa vladinim sektorom u celoj istočnoj Evropi (Švajcarski operativni centar, Lozana, 2018 – 2019. godine); od 2013. do 2018. godine bio je na poziciji direktora za korporativna pitanja, dok je od 2009. do 2013. godine radio kao korporativni savetnik sa sedištem u Beogradu, Srbija.

Pre nego što se pridružio PMI-u, između 2001. i 2009. godine, radio je kao advokat u nekoliko regionalnih advokatskih kancelarija u Njujorku i Nju Džersiju, gde je pružao pravne usluge iz oblasti trgovinskih parnica i arbitraže, savetujući različite klijente u privatnom sektoru. Još uvek je član advokatske komore u Njujorku. Pre nego što se pridružio advokatskoj komori, tokom pravosudnog mandata (2000 – 2001) radio je kao sudski službenik u Višem sudu Nju Džersija, u komorama časnog Thomasa C. Brovn-a, J.S.C.

Ivan je doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Seton Hall u Nevarku, Nju Džersi, gde je i diplomirao 2000. godine. Postdiplomske studije završio je 1997. godine na Univerzitetu Pfeiffer u Severnoj Karolini, gde je diplomirao na polju komunikacija i književnosti.