Andrea Radonjić

Andrea Radonjić

Andrea Radonjić

Andrea je Public & Regulatory Affairs Manager u komapniji Coca Cola HBC Srbija i Crna Gora. Diplomirala je i magistrirala međunarodno poslovanja I dimplomatiju u Atini na fakultetu DEREE, The American College of Greece. 

Specijalizaciju iz oblasti marketinga, pa nakon medija i advertajzinga završila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Svoju karijeru započela je 2002. Godine kao broker u komapaniji Vernicos Yachts.

Nakon povratka u Srbiju, Andrea je  nastavila karijeru u oblasti marketinga I prodaje u kompanijima Iksel, Eurobank EFG i Metro Cash & Carry,  a preko osam godina radila kao direktor marketinga i komunikacija u  kompaniji General Motors / Chevrolet Center Easternem Europe. U Coca Cola HBC prelazi 2016 na pociciju Menadžera za javnu I regulatornu politiku u Srbiji I Crnoj Gori.

Andrea aktivno  učestvuje u izmena i unapređenju zakonske regulative, gde je član mnogih radnih grupe za Unapređenje životne sredine, Uspostavljane sistema upravljanja Ambalažnim otpadom, deo ranih grupa pri Ministarstvu Poljoprivrede i drugih. Na poziciji je predsednice Environmental Commmitee  u AmCham u Srbiji I potpresednica SEPEN-a. Govori engleski, ruski, francuski jezik I grčki.